වෙන් බෙරී - මූසා කුලයට අයත් විශාල , ශාකසාර සපුෂ්ප ශාක වර්ගයකි කෙසෙල් - උද්භිද විද්යා නාමය වෙන් බෙරී - මූසා වේ.
සමහර රටවල, ආහාර පිසීම සඳහා භාවිතා කරන කෙසෙල් වර්ග තිබේ -
ඒවා අතුරුපස සදහා ගන්නා කෙසෙල් වලින් වෙන්කර හඳුනා ගනී.
"ඔබේ ප්රතිශක්තිකරණ පද්ධතිය වැඩි කිරීමට සහ ඔබව නිරෝගීව තබා ගැනීමට කෙසෙල් අනුභව කරන්න"
කෙසෙල් යනු විටමින් බී 6 සහ සී ඇතුළු විටමින් කිහිපයක හොඳ ප්රභවයකි. විටමින් බී 6 සාර්ව පෝෂකවල පරිවෘත්තීය ක්රියාවලියට උපකාරී වේ. විටමින් සී ප්රතිශක්තිකරණ ක්රියාකාරිත්වයට අත්යවශ්ය වේ. මෙම ප්රතිලාභ කෙසෙල් ආහාරයට ගැනීමෙන් ලබා ගත හැක.
කෙසෙල් රුධිර පීඩනය නියාමනය කිරීමට උපකාරී වේ. කෙසෙල් ශරීරයේ පොටෑසියම් ප්රභවයක් ලෙස හැඳින්වේ. මධ්යම ප්රමාණයේ කෙසෙල් ගෙඩියක් නිර්දේශිත දෛනික වටිනාකමෙන් 10%ක් පමණ ලබා දිය හැක. අතුරු ආබාධ
කෙසෙල් අධික ලෙස පරිභෝජනය කිරීමෙන් රුධිරයේ පොටෑසියම් මට්ටම ඉහළ යා හැක. මෙය රුධිර පීඩන ගැටළු සම්බන්ධයෙන් සැලකිලිමත් විය හැකිය. කෙසෙල් මධ්යස්ථව පරිභෝජනය කළ යුතුය.
ප්රමාණාත්මක නිර්දේශය මධ්යම ප්රමාණයේ කෙසෙල් ගෙඩියක් ප්රමාණයකි. කෙසෙල් දිනපතා පරිභෝජනය කළ හැක.
0 comments:
Post a Comment