පරිවර්ථනය - Translate සිංහල > TAMIL> ENGLISH

Wednesday, April 10, 2024

සුදුළූණු



🔻
සුදුළූණු යනු ළූණු පවුලට අයත් ශාකයකි
🟢සුදුළූණු යනු පුරාණ කාලයේ සිට පරිභෝජනය කරන ලද පොලිෆෙනොලික් සහ කාබනික සල්ෆර් අඩංගු පෝෂණීය කුළුබඩු වර්ගයකි.
🔰සුදුළූණු සහ එහි ද්විතියික පරිවෘත්තීය ප්රතිඔක්සිකාරක, කොලෙස්ට්රරොල්/ ලිපිඩ අඩු කිරීමේ ගුණාංග, පිළිකා, හෘද වාහිනී සහ පරිවෘත්තීය ආබාධ, රුධිර පීඩනය සහ දියවැඩියාව .අසත්මිකතා, පිළිකා, හෘද වාහිනී සහ පරිවෘත්තීය ආබාධ, සම, අස්ථි සහ අනෙකුත් බෝහොමයක් රෝග සදහා සුදුළූණු පරිභෝජනය, ඉතාමත් සුදුසු බව සොයාගෙන ඇත.
🔻සුදුළූණු වල කැලරි අඩු වන අතර විටමින් C, විටමින් B6 සහ මැංගනීස් බහුලව අඩංගු වේ. වෙනත් විවිධ පෝෂ්ය පදාර්ථව මාත්ර ද එහි අඩංගු වේ.
🔸සුදුළූණු උණ සහ සෙම්ප්රතිශ්යාව වැනි රෝග සුව කීරීමට සහ සැදීමා වළක්වා ගැනීමට උපකාරී වේ
🔸 අධි රුධිර පීඩනය ඇති අයගේ රුධිර පීඩනය පාලනය කිරීමට සුදුළූනු වලට හැකිය.
🔸සුදුළූනු මගින් සම්පූර්ණ සහ LDL කොලෙස්ටරෝල් අඩු කරන බව පෙනේ,
🔸සුදුළූණු වල ප්රතිඔක්සිකාරක අඩංගු වන අතර එය සෛල වලට වන හානි අඩු කරයි.
🔸 මෙය ඇල්සයිමර් රෝගය සහ අනෙකුත් ඩිමෙන්ශියා රෝග වල අවදානම (හෝ ප්රගතිය මන්දගාමී වීම) අඩු කරයි.
🔻සුදුළූණු අමුවෙන් ආහාරයට ගැනීමෙන් අමතර ප්රතිලාභ ලබා ගත හැකිය, මන්ද සුදුළූණු වල ඇති සමහර හිතකර සංයෝග තාපය මගින් විනාශ විය හැක.
🔻සුදුළුණු බොහෝ මිනිසුන් සඳහා ආරක්ෂිත සහ සෞඛ්ය සම්පන්න වේ. නමුත් ඔබ රුධිරය තුනී කරන බෙහෙත්(වොෆරින් වැනි)0 ලබා ගන්නේ නම්, ඔබේ සුදුළූණු අහාරයට ගැනීමේ ප්රමාණය වැඩි කිරීමට පෙර වෛද්යවරයෙකු සමඟ කතා කරන්න.
🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰🟰
🟢කොලෙස්ටරෝල් අඩු කිරීමට පුද්ගලයෙකු කොපමණ සුදුළූණු ගත යුතුද?
🔹දිනපතා සුදුළූණු ග්රෑම් 2-20 ක් පරිභෝජනය කිරීම කොලෙස්ටරෝල් අඩු කිරීමට උපකාරී වන බව පර්යේෂණවලින් පෙනී යයි. කෙසේ වෙතත්, කොලෙස්ටරෝල් අඩු කිරීම සඳහා සුදුළූණු වල නියම මාත්රාව තීරණය කිරීම සඳහා වැඩි පර්යේෂණ අවශ්ය වේ.
🟢කොලෙස්ටරෝල් අඩු කිරීම සඳහා සුදුළූණු ආහාරයට ගත හැකි හොඳම ක්රරමය කුමක්ද?
🟢සුදුළූණු කොලෙස්ටරෝල් අඩු කිරීමට කොපමණ කාලයක් ගතවේද?
🔹සති 8 ක් සඳහා සුදුළූණු ගැනීමෙන් කොලෙස්ටරෝල් මට්ටම වැඩි දියුණු වන බව අධ්යයනයන් පෙන්වා දී ඇත.
🟢සුදුළූණු කොලෙස්ටරෝල් සහ රුධිර පීඩනය අඩු කරයිද?
🔹සායනික අත්හදා බැලීම් වලදී, සුදුළූණු සැලකිය යුතු අතුරු ආබාධ නොමැතිව රුධිර පීඩනය විශ්වාසනීය මූලාශ්රය අඩු කර ඇත.
A day in the life

No comments: