පුංචිත්තා නිසා විවේකය දුරුවී ගියත් තුන්වන පරම්පරාවේ
අත්දැකීම් විදගන්න ලැබීම මිහිරක් බවට පත්විය.
අපට සිගිති විය සිහිනයකි. දෙවන පරම්පරාවේ අත් දැකීම් ඒ යුගය හා ගලපන විට
වර්තමාන දෙමව්පියන්ගෙන් අපේ කාලයේ මිත්යාව දුරුවී යලිත් මහපොළවට පහත් වී ඇති බව
සිතිය හැක. අසූව දශකයේ බිලිදු ආහාර මව්කිරෙන් බැහැරව පිටිකිරි, විවිධ වෙළද නම්
වලින් යුත් ධන්යමය ආහාර වලින් පුරවන්නට එකල දෙමව්පියන්ගේ මෝස්තරයක් විය. අද වන
විට ඒ මිත්යාව යම් තරමකින් පහව ගොස් ඇත.
මේ වියමන වෙන්වන්නේ
පලමු මාස හතරේ පුංචිත්තාගේ ආහාර රටාව ගැන
සටහන් පල කිරීමටය.
අපි හා එක්වු පුංචිත්තා හට
පලමු පැය බාගයේ සිටම මව්කිරි උරා බීමට
වසනාව ලැබීය. එතැන් පටන් මාස හතරක් ගත වන තෙක් පුංචිත්තා රස බලමින් මව්කිරි බීවේය.
මාස හතර පිරෙන තෙක් ළදරු පිටිකිරි වර්ග කොත්තමල්ලි, දියර කරන ලද ග්ලුකෝස් ,තැඹිලි,
ජලය සහ ආයුර්වේද කල්ක වර්ග නොදීමට වග බලා ගත්තේය.
මාස හතර ඉක්මවු දින පටන් ක්රමයෙන්
අර්ධ ඝණ ආහාර සහ පලතුරු වර්ග වලට පුහුනු කරන ලද පුංචිත්තා තවමත් දියළුනු සහ සීනි
රහිතවම පහතින් පලවන සරල උපකරනයෙන් පොඩි කර දියර ගතිය වැඩිවනසේ සිටින පල්පයක් ලෙස සකස් කල
ආහාරයන්ට ප්රියමනාපය.
පළමු දින දෙක බත් මේස හැදි
දෙකක් පමන ගෙන හොදින් පොඩි කර පුංචිත්තාට හුරු මව් කිරි රස ලබා දීම සදහා දොවා ගත්
මව් කිරි ස්වල්පයක් එකතු කර සකස් කරන ලද ආහාර වේලට හුරු පුරුදු කරන ලදී. පසුව ක්රමයෙන් පුංචිත්තාට ප්රමානවත් වන පරිදී දිනෙන් දින
ආහාර වේල වැඩි කරමින් සකස් කරන ලදී .මව් කිරි මිශ්ර කිරීමද අත්හිටවන ලදී. පසුව
සහල් මේස හැදි දෙකකට පරිප්පු තේ හැන්දක් මිශ්රකර තලපයක් මෙන් සකස් කර ප්රධාන
ආහාර වේල් දෙක සකසන ලදී.
පස්වන මාසය අවසන් වන විට ක්රමයෙන්
ප්රධාන මේ අයුරින් සකස් කර ගත් ආහාර වේල් දෙකට අමතරව පෙරවරු 10.00ට
පමනත් පස්වරු 3.00 පමනත් සීනී රහිතව පැපොල් , කෙසෙල් ,අලි ගැට පේර වැනි
පලතුරු වර්ග පොඩිකර පල්පයක් ලෙස සකස් කර පුංචිත්තාට පිරිනැමීම කිරීම සිදුකලේය. පුංචිත්තා මේ රටාවට බොහෝම කැමැත්තෙන් හුරු පුරුදු විය.
අමතරව මේ කාලය තුලද පුංචිත්තාහට මව් කිරී බීම ද තම කැමැත්ත පරිදි සිදු කිරීමට
පහසුකම් සැලස්වීය.
|
කොටස් කරන ලද ඇසුරුම. |
|
භාජනයට කොටස් බහා තබා ගත හැකි අයුරු. |
notes of imaginary