සටහන - වී වගාකරුවන්ගේ සංගමය
නව වී ප්රභේද නාමකරණයේ දී එම ප්රභේද අභිජනනය කළ ස්ථාන හදූනා ගැනීම සදහා භාවිතා කරන සංකේත අක්ෂර පහත පරිදි වේ.
BG _ බතලගොඩ
BW _ බෝඹුවල
LD _ ලබුදුව
AT _ අම්බලන්තොට
ප්රභේදයේ අංකය අනුව වයස් කාණ්ඩය
අංකය වයස් කාණ්ඩය
300 සිට 349 මාස 3
350 සිට 399 මාස 3 1/2
400 සිට 449 මාස 4
450 සිට ඉහළට මාස 4 1/2
කෘෂිකර්ම දෙපාර්තමේන්තුව මගින් නිර්දෙශ කරන ලද වී ප්රභේදවල වැදගත් ගුණාංග
{වී ප්රභේදය} {අස්වැන්න} {විශේෂ කරුණු}
{බුසල්/අක්}
මාස 3 ප්රභේද
Bg 300 100 120 සුදු මධ්යස්ථ දිගින්
යුත් සහලකි.
At 306 100 120 සුදු දිගැටි සහලකි.
At 307 140 සුදු මධ්යස්ථ දිගැටි
සහලකි.
At 308 130 135 සුදු සම්බා ප්රභේදයකී
මාස 3 1/2 ප්රභේද
Ld 365 120 130 රතු සහල් සහිත
සම්බා ප්රභේදයකි.
Bg 357 160 සුදු මධ්යස්ථ දිගින්
යුත් සහලකි.
Bg 360 150 ගුණාත්මකභාවයේන්
ඉහළ සුදු සම්බා
සහලකි.(කිරි සම්බා)
Bg 364 140 160 රතු සහල් වර්ගයකි.
At 362 150 රතු සහලකි.
මාස 4 ප්රභේද
Ld 408 140 රතු පැහැ සහල්
ප්රභේදයකි.
Bg 407 H 300 ලංකාවේ පළමු
දෙමුහුන් ප්රභේදය වේ.
සුදු පැහැති සහලකි.
Bg 379_2 150 සුදු මධ්යස්ථ දිගින් යුත්
සහලකි.
Bg 403 150 සුදු සහලකි. වියළි
(මහසෙන්) කලාපයට වඩා සුදුසු යි.
At 405 120 බාස්මතී සහලේ
(ලංකා සමෘද්ධි) ගුණාංග සහිත
සහලකි.
මාස 4 1/2 ප්රභේද
Bg 400_1 140 150 සුදු සහලකි.
Bg 450 140 සුදු සම්බා සහලකි.
Bg 451 100 සුදු සම්බා සහලකි.
Bg 452 80 රතු සහලකි.
Bg 453 120 සුදු සහලකි.
මාස 5' 5 1/2 ප්රභේද
Bg 3_5 100 සුදු සහලකි.
Bg 407 120 සුදු සහලකි.
Bg 38 120 සුදු සම්බා සහලකි.
Bg 745 100 සුදු සම්බා සහලකි.
තවත් කෙනෙක්ට බලන්න share කරන්න
0 comments:
Post a Comment